Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.07.2019

Ook deepfake-videos rond Fight Club, Terminator en Solo online

door Vertigo

Eerder deze week ging een filmpje viraal waarin Jack Nicholson vervangen werd door Jim Carrey in Stanley Kubricks The Shining. Het idee kwam tot stand met behulp van deepfake-technologie waarmee het ene gezicht kan vervangen worden door het andere.

Op internet circuleren nog tal van andere voorbeelden, waarvan we er hieronder enkele op een rijtje zetten. In een eerste transformeert Heath Ledgers personage in de middeleeuwse komedie A Knight’s Tale in zijn Joker uit Christopher Nolans The Dark Knight.

De onderstaande filmpjes spelen met het idee dat de personages van Edward Norton en Brad Pitts in David Finchers Fight Club dezelfde persoon zijn door Norton te wisselen met Pitt en omgekeerd.

In navolging van Shane Blacks Last Action Hero, waarin Sylvester Stallone de ster van Terminator: Judgment Day, bleek te zijn, werd The Terminator-acteur Arnold Schwarzenegger ingewisseld met Stallone.

Tot slot werd Alden Ehrenreich, de hoofdrolspeler in Solo: A Star Wars Story, in de volgende video vervangen door de originele Han Solo-acteur Harrison Ford.

Bron: Business Insider, No Film School, Popular Mechanics