Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.08.2018

Ook Bruce Lee wordt opgevoerd in Quentin Tarantino’s nieuwste

door Vertigo

Toen acteur en martial artist Mike Moh gecast werd in Quentin Tarantino’s Once Upon a Time in Hollywood was het niet meteen duidelijk welke rol hij zou spelen. Nu blijkt dat Moh in de huid van de legendarische Bruce Lee zal kruipen.

De film gaat onder meer over de moord op zwangere actrice Sharon Tate (Margot Robbie) in de zomer van 1969. In die tijd probeerde Lee door te breken in Hollywood en kreeg daartoe acteerlessen van Tate’s man Roman Polanski. Ondertussen gaf hij zelf vechtlessen aan Tate ter voorbereiding van haar rol in The Wrecking Crew.

Lee verloor ooit zijn zonnebril in het huis van Tate en Polanski en de politie vond hem terug toen ze het huis na de moord op Tate doorzochten. Omdat de inspecteurs ervan overtuigd waren dat de zonnebril van één van de daders was, verkeerde Polanski kortstondig in de waan dat Lee zijn vrouw had vermoord.

Moh is alvast een grote fan van Lee en postte enkele filmpjes op YouTube bij wijze van eerbetoon. Ook herdacht hij Mee vorige maand op de 45e verjaardag van zijn dood.

Bron: Dark Horizons