Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.06.2017

Ook Angelina Jolie en The Rock gegeerd voor Universal Monsters-franchise

door Vertigo

Met de release van The Mummy lanceert Universal deze maand de Dark Universe-franchise, een nieuwe filmreeks die de Universal Monsters vanonder het stof haalt. Daarvoor wil de filmmaatschappij graag uitpakken met allerlei topnamen uit Hollywood. Na Tom Cruise (The Mummy), Johnny Depp (The Invisible Man), Russel Crowe (Dr. Jekyll en Mr. Hyde) en Javier Bardem (het monster van Frankenstein) hebben ze nu hun oog laten vallen op Dwayne Jonson en Angelina Jolie.

Naar verluidt zou Johnson gevraagd zijn om The Wolfman te spelen en Angelina Jolie zou volgens de studio dan weer de ideale Bride of Frankenstein zijn. Eerder deed al het gerucht de ronde dat Universal alleen zijn schouders zette onder By the Sea van Jolie, om achteraf een wederdienst te kunnen vragen. Een rol in Bride of Frankenstein bijvoorbeeld.

De plannen van Universal zijn dus groots, al bestaat de kans dat ze opnieuw de koelkast in vliegen als The Mummy flopt. Om dat te voorkomen moet de film in Amerika sterk openen met een opbrengst van 40 miljoen dollar. Het is al van 2005 geleden dat een film met Tom Cruise daarin slaagde, als je de Mission Impossible-franchise buiten beschouwing laat tenminste.

Universal ziet de toekomst in elk geval rooskleurig, want Bride of Frankenstein zal sowieso verschijnen op 14 februari 2019. Ideaal voor een romantische date, nietwaar?

Bron: The Playlist