Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.05.2021

Ontsnapt Kevin Spacey aan seksueel misbruik-rechtszaak in New York?

door Vertigo

Het lijkt erop dat Kevin Spacey in New York zal ontsnappen aan een aanklacht voor seksueel misbruik en een potentiële schadevergoeding van 40 miljoen dollar. Rechter Lewis A. Kaplan heeft namelijk het verzoek van de aanklager met het pseudoniem ‘C.D.’ om anoniem te blijven geweigerd.

Nu heeft C.D. tien dagen de tijd om zijn aanklacht opnieuw in te dienen onder zijn echte naam. Volgens zijn advocaten is hij daar echter emotioneel niet toe in staat en zal hij de zaak laten vallen.

Kaplan wees erop dat C.D. met verschillende mensen, waaronder journalisten, heeft gesproken over zijn beschuldigingen tegen Spacey, waardoor hij toen al het risico liep dat zijn identiteit zou worden onthuld. Kaplan voegt eraan toe dat een proces dat risico alleen maar zou vergroten.

C.D.’s advocaten beweerden dat de onthulling van zijn identiteit de posttraumatische stress van hun cliënt opnieuw zou triggeren, maar dat geloofde Kaplan niet aangezien zijn gesprekken met onder meer de pers dat ook niet hadden gedaan.

In het Verenigd Koninkrijk werden ondertussen enkele beschuldigingen tegen Spacey onderzocht en kijkt de acteur mogelijk tegen een of meerdere rechtszaken aan.

Bron: Deadline

Lees meer over: