Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.12.2020

Ontsnapt Dune aan Warner Bros’ 2021-releasestrategie?

door Vertigo

Onlangs werd bericht dat Legendary Pictures juridische stappen zou ondernemen tegen Warner Bros. om de gelijktijdige bioscoop- en streamingrelease van Dune en Godzilla vs. Kong tegen te houden.

Legendary voorzag namelijk voor beide films vijfenzeventig procent van het budget en werd niet vooraf op de hoogte gebracht van Warner Bros.’ beslissing om al zijn 2021-films tegelijkertijd in de zalen en op HBO Max uit te brengen.

Nu doet het gerucht de ronde dat Dune toch een traditionele bioscooprelease zou krijgen omdat de film mogelijk het startschot van een franchise is en pas gepland staat voor oktober volgend jaar, wanneer er door de coronavaccins mogelijk groepsimmuniteit is bereikt.

Wat Godzilla vs. Kong betreft, zou Legendary akkoord gaan met een gelijktijdige bioscoop- en streamingrelease, maar enkel als Warner Bros. met 250 miljoen dollar over de brug komt.

Eerder probeerde Legendary de film namelijk voor hetzelfde bedrag te verkopen aan Netflix, tot Warner Bros. daar een stokje voor stak.

Bron: IndieWire