Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.09.2017

Ontslagen Han Solo-regisseurs keren terug naar LEGO-franchise

door Steven Tuffin

Op dit moment staan Phil Lord en Chris Miller vooral bekend als de cineasten die ontslagen werden uit de regiestoel van de Star Wars-spin-off over Han Solo, maar eerder scoorde het duo fenomenaal bij pers en publiek met het ingenieuze The LEGO Movie.

Het vervolg op die film, The LEGO Movie Sequel, ging het tweetal normaal gezien alleen maar produceren, maar nu ze plots een lege agenda hebben, gaan ze zich ook over het scenario ontfermen.

Het verhaal van de sequel draait rond genderverschillen volgens producenten Dan Lin en Chris McKay: “In de finale van de vorige film sloten vader en zoon vrede en mocht zoonlief met pa’s LEGO spelen. Nu heeft de vader echter een eis: het ventje moet zijn zus laten meespelen, en dat heeft zo zijn gevolgen.”

De film zal dus gaan over de verschillen en gelijkenissen tussen de twee geslachten: “Hoe speelt een jongen en hoe speelt een meisje: die vraag staat centraal. Vertellen ze dezelfde verhalen? Of gaan ze radicaal andere routes op? Chris en Phil zijn ontzettend intelligente kerels en gaan net zoals in het origineel baanbrekende dingen doen.”

Bron: Dark Horizons