Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.11.2017

Ontdek alles over cast en crowdfundingcampagne nieuwe Koen Mortier

door Vertigo

De cast van ‘Engel’ van Koen Mortier bestaat uit Vincent Rottiers (‘Dheepan’, ‘Le monde nous appartient’), Paul Bartel (‘Les géants’, ‘Michael Kohlhaas’), en Fatou N’Diaye (‘My Voice’). Nicolas Karakatsanis (‘Le fidèle’, ‘Rundskop’) is de Director of Photography van de film en Nico Leunen (‘Home’) staat in voor de montage. De filmploeg neemt vandaag de laatste dag op in België en vertrekken daarna naar Senegal.

Om een unieke cinematografische ervaring te creëren wordt er volledig op 35mm gedraaid. Een zware investering en daarom heeft de productie een crowdfundingproject opgestart via Ulule, waarbij je het project kan steunen. Alles wat er boven het target bedrag gehaald wordt, zal integraal naar de Belgisch Senegalese vzw ‘Sport pour Tous’ gaan die de lokale jeugd steunt.

‘Engel’ toont de laatste 24 uur uit het leven van de wereldberoemde maar neerslachtige sportman Thierry. Tijdens een vakantie in Senegal ontmoet hij Fatou, een prostituee waarop hij halsoverkop verliefd wordt. Ze vinden bij elkaar de waardigheid en hoop om zich uit hun benarde situaties te bevrijden. Boven dit wederzijds begrip primeert echter hun liefde voor elkaar. Tot Thierry zich onder invloed vreemd begint te gedragen. Wanneer Fatou de volgende ochtend verneemt dat Thierry overleden is, wordt ze gearresteerd ondanks haar onschuld. Om verder te kunnen met haar leven moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon.

“Eerst is hij geïrriteerd, daarna arrogant en op het einde psychotisch… Tijdens zijn doodsstrijd smeekt hij Fatou bij hem te blijven, waarna hij haar vervloekt en beveelt hem alleen te laten. Fatou gaat naar huis, maar niet zonder hem te beloven dat ze terug komt om vanaf dan haar leven met hem te delen.”

De film is gebaseerd op de succesroman ‘Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten’ van Dimitri Verhulst. Regisseur Koen Mortier wil de wereld, dromen en angsten tonen van deze wielrenner en prostituee, die een vergelijkbaar leven leiden: beiden geven het beste van zichzelf en hun lichaam om fans of klanten te verrukken.