Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.11.2015

Onrust na vertoning Black in Kinepolis Brussel

door Jimmy Van der Velde

Kinepolis Brussel heeft woensdagavond twee zalen moeten ontruimen tijdens een voorstelling van de film Black. Vele jongeren accepteerden het niet dat de film enkel toegankelijk is voor mensen ouder dan zestien jaar.

De zalen zaten overvol. Jongeren die niet binnenmochten, hadden kaartjes voor andere films gekocht, maar waren toch naar de Black-zalen gegaan. Andere jongeren bleven dan weer rondhangen in de buurt van het bioscoopcomplex en zorgden voor herrie.

Kinepolis zag zich na een tijdje genoodzaakt om de politie in te schakelen. De ordediensten werden kort met projectielen bestookt, maar er vielen geen gewonden en er raakte niemand gewond.

Uiteindelijk besliste Kinepolis om alle avondvertoningen te schrappen. Wat er gaat gebeuren met de vertoningen van de komende dagen, is nog niet duidelijk. De politie bleef de hele avond een oogje in het zeil houden.

Black focust op de jongerenbendes in Brussel. Het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah had voor Kinepolis Brussel speciaal een filmpje gemaakt om het publiek tot kalmte aan te manen. De uitbater vreesden namelijk dat het thema van de film relletjes zou uitlokken.

Bron: DS

@TheJimeister