Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.10.2020

Ondergang Quibi heeft ernstige gevolgen voor in Oekraïne gedraaide serie

door Vertigo

Door de ondergang van het streamingplatform Quibi werden de opnames van de reeks This Is Clickbait in Oekraïne abrupt stilgelegd. De serie gaat over het gesjoemel van Macedonische tieners met de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016.

Hoewel Quibi maandag de opdracht gaf om alles op te doeken en huiswaarts te keren, werkten de cast en crew tot vrijdag door met het budget dat nog voorhanden was. In totaal zijn er echter nog ongeveer twintig draaidagen nodig om het project af te werken.

Daarom hebben de makers het script een vlug gemonteerd filmpje van vijftien minuten opgestuurd naar mogelijke geldschieters om de serie om te vormen tot een indiefilm. This Is Clickbait zou oorspronkelijk net als alle Quibi-reeksen uit korte afleveringen bestaan.

Ondertussen zit de honderdkoppige cast en crew in een hotel te wachten, in de hoop dat het nodige budget de komende dagen wordt bijeengesprokkeld voordat iedereen naar huis gaat.

Er zou een verslagen en geshockeerde sfeer heersen, niet in het minst omdat Quibi aanvankelijk zei dat de opnames moesten worden stilgelegd door een positieve coronatest en pas op woensdag aankondigde dat de streamingdienst ermee ophield.

Bron: Deadline

Lees meer over: