Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.02.2019

Ondanks controverse blijft Bryan Singer aan als regisseur van Red Sonja

door Vertigo

Millennium Films ligt onder vuur door de nieuwe beschuldigingen van seksueel misbruik tegen Bryan Singer. De Bohemian Rhapsody-regisseur gaat namelijk een reboot van de fantasy-film Red Sonja draaien voor de studio. Bovendien zou hij daar tot tien miljoen dollar voor krijgen.

Sommigen zijn van mening dat Millennium medeplichtig is als ze hun samenwerking met Singer verderzetten, maar CEO Avi Lerner blijft hem verdedigen. “Bohemian Rhapsody leverde 800 miljoen dollar op en is het lucratiefste drama in de filmgeschiedenis. Dat is een bewijs van Bryan Singers opmerkelijke visie en scherpzinnigheid.”

“Ik weet wat het verschil is tussen gericht fake news en de realiteit,” vervolgde hij, “en ik voel mij goed bij mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig tot het tegendeel bewezen is.”

Lerner reageerde intussen op zijn statement en zei dat hij het niet vooraf had gelezen. Hij staat echter nog steeds achter zijn vriend Singer. “Ik heb reden om aan zijn schuld te twijfelen,” zei hij, “en ik wil mij niet verontschuldigen.”

“Ik wil gewoon duidelijk maken dat er naar de slachtoffers moet geluisterd worden en dat de beschuldigingen heel ernstig moeten genomen worden,” vervolgd hij. “Ik ben het er echter niet mee eens dat het proces wordt gevoerd op Twitter. Dat hoort thuis in de rechtbank.”

De opnames van Red Sonja zouden deze lente van start gaan in Bulgarije en Lerner maakt zich geen zorgen. “Niemand heeft mij gezegd dat ze niet met mij willen samenwerken,” zei hij. Twee jaar geleden werd Lerner zelf beschuldigd van seksuele intimidatie, maar die zaak werd in der minne geregeld.

Bron: Dark Horizons, The Playlist