Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

02.08.2019

Once Upon a Time in Hollywood-actrice openhartig over Tarantino’s voetfetisj

door Vertigo

Ook in Once Upon a Time in Hollywood botviert Quentin Tarantino zijn beruchte voetfetisj. Deze keer ging onder meer actrice Margaret Qualley, te zien als een volgeling van sekteleider Charles Manson, uit de schoenen.

“Ik vond het eerst een slecht idee,” zegt ze, “omdat ik te vaak balletschoenen heb gedragen om mooie tenen te hebben. Quentin, Brad Pitt en ik hebben er lange tijd over gediscussieerd.”

“Volgens hen moest ik mij geen zorgen maken,” vervolgt ze, “en uiteindelijk heb ik er geen spijt van. Vroeger was ik heel beschaamd over mijn voeten en misschien kan dat nu ophouden.”

Qualley was voor aanvang van de opnames heel zenuwachtig, maar Tarantino stelde haar onmiddellijk gerust. “Hij is blij als een kind telkens hij op een filmset staat,” zegt ze. “Na mijn aankomst toonde hij mij meteen de studio en de verschillende rekwisieten, waaronder de posters van Leonardo DiCaprio’s personage.”

Tarantino liet haar bovendien een aantal oude documentaires over Charles Manson bekijken. “Ik was verrast om te zien hoe Manson erin slaagde onschuldige mensen te brainwashen,” zegt ze.

Om zich voor te bereiden, reed Qualley naar de Spahn Ranch, een boerderij annex filmset die Manson omtoverde tot zijn hoofdkwartier, terwijl ze naar liedjes van Manson luisterde. “Zo slecht zijn die nog niet,” zegt ze.

Bron: IndieWire