Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

26.01.2020

Omstreden seksueel misbruik-docu warm onthaald in Sundance

door Vertigo

Nadat Oprah Winfrey en Apple TV+ zich terugtrokken als respectievelijk executive producer en distributeur, is On the Record, een docu over de beschuldigingen van seksueel misbruik tegen muziekproducent Russell Simmons, op het Sundance Film Festival in wereldpremière gegaan.

De film van Kirby Dick en Amy Ziehring kreeg nog voor de vertoning een staande ovatie en nog eens twee erna. Vooraf uitte een emotionele Ziehring haar dankbaarheid tegenover het festival en alle aanwezigen.

“We willen het Sundance Institute en het Sundance Film Festival bedanken voor hun steun en standvastigheid,” zei ze. “In deze moeilijke tijden is het belangrijk om op te komen voor de waarheid en voor rechtvaardigheid.”

“We willen alle aanwezigen bedanken om getuige te zijn van de buitengewone mensen met wie we het voorrecht gehad hebben om de afgelopen jaren samen te werken,” vervolgde ze.

Achteraf kreeg On the Record positieve recensies in de pers. Zo noemt Variety het een krachtige, traumatische en overtuigende docu en spreekt The Hollywood Reporter over een emotionele en beklijvende film. Tot slot vindt ook The Guardian hem heel krachtig.

Bron: IndieWire

Lees meer over: