Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.09.2019

Olivia Wilde verklaart box-office-verschil tussen Booksmart & Good Boys

door Vertigo

Zowel Booksmart als Good Boys gaan over jonge vrienden die op feesten en liefde uit zijn, maar beide komedies zetten een uiteenlopend box-office-resultaat neer. De eerste haalde in de Verenigde Staten 20 miljoen dollar binnen en de tweede reeds 60 miljoen dollar.

Volgens Olivia Wilde, de regisseuse van Booksmart, zijn daar twee redenen voor. “In tegenstelling tot Booksmart is Good Boys geen indie,” zegt ze. “Universal Studios zat erachter en zij voeren heel goeie reclamecampagnes.”

Een ander verschil is dat Booksmart rond twee tienermeisjes en Good Boys rond drie vroege puberjongens draait. “Mensen zijn meer vertrouwd met komedies waarin mannen de hoofdrol spelen,” zegt Wilde, “en sommigen betwijfelen dat vrouwen je even hard aan het lachen kunnen brengen. Er is nog nog veel werk aan de winkel.”

Een derde mogelijkheid is dat Booksmart gewoon als de vrouwelijke versie van Superbad werd gezien. “Superbad is een geweldige film,” zegt Wilde, “maar onze film zou op zich moeten staan. Hopelijk komt er een einde aan die manier van denken en komt er ooit een mannelijke versie van Booksmart.”

Bron: The Playlist