Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.02.2021

Olivia Wilde prijst Harry Styles’ performance in Booksmart-opvolger

door Vertigo

De opnames van Olivia Wildes Booksmart-opvolger Don’t Worry Darling zitten erop en de regisseuse heeft op Instagram de performance van Harry Styles (Dunkirk) geprezen. Hij verving Shia LaBeouf nadat Wilde hem ontsloeg voor wangedrag.

Don’t Worry Darling is een psychologische thriller en speelt zich af in de jaren vijftig. Het verhaal draait rond een huisvrouw (Florence Pugh) uit een afgelegen, utopische gemeenschap in de Californische woestijn die vermoedt dat haar man een duister geheim heeft.

“De meeste mannelijke acteurs willen geen bijrollen spelen in films met vrouwelijke hoofdrolspelers,” schrijft Wilde. “De filmsector leert mannen namelijk dat ze aan macht (lees: marktwaarde) inboeten als ze dergelijke rollen aanvaarden.”

“Dat is een van de redenen waarom het zo moeilijk is om films waarin vrouwelijke verhalen centraal staan gefinancierd te krijgen,” vervolgt ze.

Volgens Wilde greep Styles echter enthousiast de kans om Pugh te laten schitteren. “Bovendien voorzag hij elke scène van een genuanceerd gevoel van menselijkheid,” schrijft Wilde.

“Hij hoefde ons circus niet te vervoegen, maar hij deed het op een nederige en elegante manier en blies ons omver met zijn talent en warmte,” voegt ze eraan toe.