Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.06.2018

Ocean’s 8 gaat met de Amerikaanse box-office aan de haal

door Vertigo

Sandra Bullock en Anne Hathaway mogen op hun twee oren slapen: Ocean’s 8 is geen financiële teleurstelling à la de vrouwelijke Ghostbusters geworden. De heistfilm met Bullock, Hathaway en zes andere vrouwen bracht 41,5 miljoen dollar op tijdens zijn openingsweekend, goed voor de eerste plaats aan de box-office en een record voor de Ocean’s-franchise.

De film stootte Solo: A Star Wars Story van de troon die een aanvaardbare 48,5 procent zakte en op de tweede plek belandde. Met 15,2 miljoen dollar erbij zal de film wellicht de kaap van 200 miljoen dollar halen, maar hij blijft de minst lucratieve Star Wars-film in de Verenigde Staten. Zelfs de heruitgave van de eerste aflevering uit de reeks, A New Hope, uit 1997 was goed voor 275,9 miljoen dollar.

Wereldwijd staat de teller al op 311 miljoen dollar en zal waarschijnlijk op 400 miljoen dollar tot 450 miljoen dollar eindigen. Op die manier zou Solo: A Star Wars Story ofwel de laagst of op een na laagst scorende Star Wars-prent worden. Dat is momenteel Return of the Jedi met 418 miljoen dollar.

Ari Asters horrorsensatie Hereditary was een succes en veroverde met een debuut van 13 miljoen dollar de vierde plaats. Daarmee deed hij net niet beter dan de 13,7 miljoen dollar van Deadpool 2 die naar nummer drie zakte. Hereditary behaalde de beste eerste week voor distributeur A24 ooit en laat The Witch en It Comes at Night achter zich.

Hotel Artemis‘ debuut was minder indrukwekkend. De actiethriller met Jodie Foster wist slechts 3,1 miljoen dollar in te zamelen en moest het met de achtste plek stellen. Documentaire Won’t You Be my Neighbour, over tv-icoon Fred “Mr.” Rogers, en indiedrama Hearts Beat Loud lieten wel een sterke indruk na met knappe gemiddeldes per scherm van respectievelijk 16.207 dollar en 18.513 dollar.

Bron: The Playlist

Lees meer over: