Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.02.2018

Nog meer Star Wars-projecten in de steigers

door Vertigo

Disney heeft nog meer plannen met de Star Wars-franchise dan de recent aangekondigde filmreeks die Game of Thrones-duo David Benioff en D.B. Weiss zal overzien. Dat kondigde CEO Bob Iger aan:

“We zijn momenteel niet één, maar meerdere series aan het ontwikkelen voor onze direct-to-consumer app. We kunnen van één project bijna verklappen wie het zal maken. De deal is echter nog niet helemaal rond. Er zal alleszins veel talent aan onze televisieprojecten meewerken.”

Het is nog niet duidelijk of het om animatiereeksen zoals Star Wars Rebels of om live-action projecten gaat. Disney zal deze alleszins gebruiken om zijn aankomende streamingdienst aantrekkelijker te maken. Met Marvel en Pixar heeft de studio trouwens al enkele franchises in handen die het daarbij kan uitspelen.

“We zullen niet meteen zoveel moeten investeren als Netflix, maar dat wil niet zeggen dat we het rustig aan zullen doen,” zei Iger daarover. “Als je de markt opgaat met sterke merken, dan moet je waarschijnlijk minder uitgeven dan wanneer je die niet hebt. Nu kunnen we bijvoorbeeld reeksen maken rond Monsters Inc, High School Musical en Star Wars.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: