Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

22.04.2018

Nog meer heisa rond recente Scarface-reünie

door Vertigo

De Scarface-reünie op het Tribeca-filmfestival heeft al veel stof doen opwaaien, maar niet omwille van de 35e verjaardag van de film. Het gespreksonderwerp bij uitstek is het moment waarop moderator Jesse Cornbluth aan hoofdactrice Michelle Pfeiffer vroeg hoeveel ze woog tijdens de shoot. Een schokgolf ging door de zaal en Cornbluth werd uitgefloten. Hij probeerde zich achteraf nog te verdedigen, maar het onheil was geschied.

Nu krijgt het verhaal een verrassend staartje. Het was namelijk niet de bedoeling dat Cornbluth het gesprek zou leiden. Die rol was oorspronkelijk weggelegd voor Brian Koppelman, maar hij werd last-minute aan de kant geschoven door Scarface-regisseur Brian De Palma.

In een reeks tweets legt Koppelman uit wat er gebeurd is. “Ik had mij heel goed voorbereid op het gesprek,” zegt hij, “maar iemand had De Palma een tien jaar oude uitspraak van mij laten zien, waarin ik zei dat hij als regisseur niet op hetzelfde niveau stond als Martin Scorsese, Francis Ford Coppola, George Lucas en Steven Spielberg. Ik had de organisatoren hiervan op de hoogte gebracht, maar volgens hen was er niks aan de hand. En toen was ik toch moderator af.”

“Ik hoop dat De Palma tevreden is,” besluit Koppelman. “Wat mij betreft is Scarface nog steeds een meesterwerk en Pfeiffers rol een perfecte weergave van de tijdsgeest.”

Bron: IndieWire