Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

06.06.2018

Noah Hawley geeft update over Doctor Doom-film

door Vertigo

Noah Hawley, het brein achter tv-series Fargo en Legion, is al een tijdje bezig met een film over Marvel-slechterik Doctor Doom. Dat wordt een politieke thriller over Dooms rol als leider van het fictieve land Latveria die de vraag zal stellen of hij nu eigenlijk wel zo slecht is.

Het scenario voor de film is zo goed als af. “Er is nog wat werk aan,” zei Hawley, “maar ik ben er heel tevreden mee en 20th Century Fox ook.” De opnames gaan echter nog niet meteen van start. Hawley gaat eerst Pale Blue Dot draaien, een astronautendrama met Natalie Portman en Jon Hamm. “De shoot begint binnen vijf weken,” zei Hawley. “Daarna hoop ik op Doom terug te komen.”

Tegen dan is 20th Century Fox misschien al verkocht aan Disney of Comcast. Daardoor zouden de filmrechten op personages zoals Doctor Doom, zijn eeuwige tegenstanders de Fantastic Four en de X-Men in handen kunnen vallen van Marvel Studios. “Ik weet dat er enige onzekerheid heerst,” zei Hawley. “Het is mogelijk dat Marvel iets anders van plan is, maar ik ben er niet van op de hoogte.”

Bron: /Film

 

Lees meer over: