Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.11.2020

Noah Hawley geeft update over Alien-reeks en Star Trek-film

door Vertigo

Noah Hawley, de bedenker van de tv-series Fargo en Legion, zei onlangs dat hij een idee had voor een Alien-reeks, waarin de nadruk op de menselijke personages zou liggen.

Nu heeft hij onthuld dat hij een paar jaar geleden samenzat met 20th Century Fox omtrent een Alien-reeks. “Sinds de overname door Disney is er echter veel veranderd en in de voorbije weken hebben er geen gesprekken meer plaatsgevonden,” zegt Hawley.

“Zoals elke studio wil Disney het meeste uit zijn filmbibliotheek halen en dus zou ik niet verrast zijn als er ooit een Alien-serie komt,” vervolgt hij. “Er vinden gesprekken plaats van tijd tot tijd, maar ik ben aan niets verbonden.”

Ook Hawleys Star Trek-film lijkt niet snel het levenslicht te zullen zien. Hij verwijst naar de beslissing van Paramount om zowel zijn Star Trek-film als die van Quentin Tarantino on hold te zetten en de franchise te herevalueren.

“We gingen bijna van start gaan met de opnames, maar in deze sector betekent dat niet veel,” zegt Hawley. “Je moet onmiddellijk uit de startblokken schieten om in de wedstrijd te blijven.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: