Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

01.10.2021

No Time to Die verovert Britse box-office en Venom 2 scoort in de VS

door Vertigo

No Time to Die is sinds 30 september te zien in het Verenigd Koninkrijk en bracht na één dag al 6,8 miljoen dollar op. Daarmee doet de film het 13 procent beter dan zijn voorganger Spectre, maar 26 procent slechter dan Skyfall.

Volgens Universal kreeg No Time to Die de grootschaligste Britse bioscooprelease ooit. De film is te zien in 772 cinema’s, 25 meer dan de vorige recordhouder Star Wars: The Rise of Skywalker. Op het einde van de week zou No Time to Die al 90 miljoen dollar hebben verdiend aan de internationale box-office.

Ondertussen haalde Venom: Let There Be Carnage in de VS op 30 september 11,6 miljoen dollar binnen. Daarmee overtreft de film niet alleen het origineel (10 miljoen dollar), maar schrijft hij ook de op Black Widow (13,2 miljoen dollar) na beste donderdag sinds het begin van de coronacrisis op zijn naam.

De Venom-sequel versloeg onder meer Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (8,8 miljoen dollar) en F9 (7,1 miljoen dollar) en is op weg naar een Amerikaans openingsweekend van ruim 60 miljoen dollar.

Bron: The Wrap, Deadline