Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.03.2016

De Niro weert anti-vaccinatiefilm van Tribeca Film Festival

door Jimmy Van der Velde

Robert De Niro, één van de bezielers van het Tribeca Film Festival, heeft beslist om de controversiële documentaire Vaxxed: from Cover-Up to Catastrophe niet te vertonen tijdens het filmevenement. In de prent wordt beweerd dat autisme bij kinderen veroorzaakt wordt door bepaalde inentingen. De Niro maakte de beslissing nadat hij wetenschappers had geraadpleegd en zich daarom zorgen maakte over de inhoud.

“Ik wilde met de film een kans te creëren om te praten over een thema dat mij en mijn familie persoonlijk na aan het hart ligt”, aldus de acteur, die een kind heeft dat aan autisme lijdt. “Na een herziening hebben we besloten dat de film niets bijdraagt aan de discussie waarop ik hoopte. Het festival wil geen controverse vermijden, maar we maakten ons zorgen over bepaalde dingen in de film.”

De docu werd geregisseerd door een voormalige dokter die ooit een studie publiceerde over de link tussen autisme en inentingen voor de mazelen, de bof en rodehond. De wetenschap heeft zijn beweringen sindsdien meermaals weerlegd.

 

Bron: The Guardian

@TheJimeister