Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

26.08.2019

Nieuwe Rise of Skywalker-trailer onder de loep

door Vertigo

De pas verschenen teaser voor Star Wars: The Rise of Skywalker bevat slechts een handvol nieuwe beelden, maar roept toch heel wat vragen op.

Na enkele shots uit de voorbije Episodes, zien we Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega), Poe Dameron (Oscar Isaac), C-3PO (Anthony Daniels) en Chewbacca (Joonas Suotamo) op Pasaana.

De woestijnplaneet wordt bevolkt door de kleurrijke Aki-Aki en is mogelijk de locatie van Reys duel met de TIE-Silencer van Kylo Ren (Adam Driver) uit de eerste trailer.

Verderop wordt gehint naar een ruimtegevecht tussen de Resistance, met Finn en het nieuwe personage Jannah (Naomi Ackie) in een centrale rol, en een vloot Star Destroyers van de First Order.

Ook C-3PO duikt terug op, ditmaal met rode ogen. Of gaat het om 0-0-0, een uitvinding van Darth Vader uit de Star Wars-strips?

Starkiller Base uit The Force Awakens maakt een comeback, schijnbaar in een flashback rond Reys ouders. De getroffen planeet doet namelijk denken aan diegene waar hun ruimteschip op leek te landen in de vorige blik op de film.

Rey zelf traint met haar lightsaber in een bos dat herinneringen oproept aan haar ontmoeting met Leia die we in de eerste trailer te zien kregen.

Later gaat Rey in duel met Kylo Ren (Adam Driver) in het wrak van de Death Star. Op het einde van de teaser lijkt ze echter zelf door de Dark Side te zijn verleid. Ze draagt namelijk een zwarte kap en hanteert een dubbele lightsaber, een variant op Darth Mauls wapen in The Phantom Menace.

Bron: EW