Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Glass Onion Knives Out

24.11.2022

Nieuwe recensies Glass Onion: A Knives Out Mystery online

door Vertigo

Glass Onion, de sequel op Rian Johnsons geprezen whodunnit Knives Out, is sinds gisteren voor beperkte tijd in de Amerikaanse zalen te zien. Tegelijk staan er nieuwe recensies online. En die zijn opvallend positief.

“De eerste was goed, deze is beter,” schrijft The Guardian, “een ingenieuze, duizelingwekkend eigenzinnige and genietbare whodunit.”

Robbie Collin van The Telegraph is nog lyrischer. “Daniel Craig speelt het dak eraf in een belachelijk entertainende sequel”, kopt hij, terwijl hij met 5 sterren gooit.

“Terwijl Blanc het ene mysterie oplost, komt er alweer een ander”, schrijft IndieWire. “Johnson begint een heel nieuw verhaal als onderlaag voor het vorige (zoals een ui, jawel) om dan alles binnenstebuiten te halen” klinkt het. “Johnson kraakt breinen en triggert het publiek.”

Er zijn ook negatieve recensies, al zijn die eerder schaars. The New Yorker kopt “De ongenietbare zielen van Glass Onion“, doelend op de superrijke en weinig sympathieke verdachten in het verhaal. “Eerlijk? Wat maakt het uit wie wie vermoordt?”

Bron: The Guardian, IndieWire, The Telegraph, The New Yorker