Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.09.2015

Nieuwe nominaties World Soundtrack Awards 2015 bekend

door Jimmy Van der Velde

Na de genomineerden voor Best Composer, Score en Song maakt de World Soundtrack Academy nu ook de genomineerden voor de Discovery of the Year, SABAM Award for Best Young International Composer en Public Choice Award bekend. Tussen de genomineerden staan o.a. Nick Cave & Warren Ellis en Antonio Sanchez.

NOMINATIES DISCOVERY OF THE YEAR

Alex Ebert voor A Most Violent Year
Dominic Lewis voor Spooks: The Greater Good
Antonio Sanchez voor Birdman
Ben Salisbury & Geoff Barrow voor Ex Machina
Zhiyi Wang voor But Always & Highway of Love

Met de Discovery of the Year Award wil de WSA jonge talentvolle componisten van het voorbije jaar belonen en stimuleren om verder te groeien. Naast het ontvangen van de prijs zal de winnaar op de 16e WSAwards in 2016 kunnen performen.

NOMINATIES SABAM AWARD FOR BEST YOUNG INTERNATIONAL COMPOSER

Maxime Hervé (Canada)
Peer Kleinschmidt (Duitsland)
Roman Falkenstein (Lithouwen)

Jong filmmuziektalent krijgt jaarlijks de kans om de felbegeerde SABAM Award For Best Young International Composer binnen te halen. De kandidaten kregen de opdracht muziek te componeren bij een scène uit The Third Man (1949) van Carol Reed, in het kader van de Britse focus van het 42e Film Fest Gent. De professionele jury bestaat uit Patrick Duynslaegher, Dirk Brossé, Belgische componist Michel Herr, Stefan Rycken, Hans Helewaut en regisseur Adil El Arbi.

PUBLIC CHOICE AWARD

A Little Chaos door Peter Gregson
Ex Machina door Ben Salisbury & Geoff Barrow
Loin Des Hommes door Warren Ellis & Nick Cave
The Maze Runner door John Paesano
Timbuktu door Amine Bouhafa

De uitreiking van de World Soundtrack Awards, een van de meest prestigieuze evenementen in de wereld van de filmmuziek, is het slotevenement van Film Fest Gent en heeft plaats op 24 oktober in ‘t Kuipke te Gent.

Bron: Film Fest Gent