Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.04.2021

Nieuwe Leos Carax met Adam Driver en Marion Cotillard opent Cannes 2021 en krijgt trailer

door Vertigo

Annette met Adam Driver en Marion Cotillard, het Engelstalige debuut van de Franse regisseur Leos Carax (Holy Motors), zal op 6 juli als deel van de officiële competitie het filmfestival van Cannes openen. Ondertussen staat de trailer online.

De deels in België gedraaide film speelt zich af in het hedendaagse Los Angeles en gaat over Henry (Driver), een stand-upcomedian, en zijn vriendin Ann (Cotillard), een wereldberoemde zangeres.

Henry en Ann zijn het perfecte koppel: gezond, gelukkig en glamoureus. Hun leven neemt echter een drastische wending na de geboorte van hun dochter Annette,  een mysterieus meisje met een bijzondere lotsbestemming.

“Elke film van Leos Carax is een evenement,” zegt Cannes-voorzitter Pierre Lescure. “Annette is het geschenk waar liefhebbers van cinema, muziek en cultuur op hoopten en waar we het voorbije jaar naar verlangd hebben.”

Naast Driver en Cotillard maken ook Simon Helberg (The Big Bang Theory) en de Belgische zangeres Angèle deel uit van de cast. De muziek werd verzorgd door broers Ron en Russell Mael van de band Sparks.