Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.05.2017

Nieuwe kortfilm Adil El Arbi en Bilall Fallah zaterdag in première

door Vertigo

Eind 2016 was Hoogstraten het toneel voor de opnames van “Has#Tag”, een nieuwe kortfilm over het kwalijke fenomeen van ‘catfishing’ op sociale media zoals onder andere Facebook.

Deze actuele kortfilm, geschreven door jeugdauteur Dirk Bracke (Black), naar een verhaal bedacht door tieners Charlotte Verhoeven, Kato Putcuijps, Juliette Hofstede, Catherine Peeraer en Silvana Smits, haalde her en der al de kranten en andere media, mede doordat niemand minder dan Adil El Arbi en Bilall Fallah (Image, Black) de regie van de kortfilm voor hun rekening namen. Dit tussen hun Hollywood-avonturen door.

“Has#Tag” gaat op 13 mei 2017 in exclusieve avant-première in Hoogstraten in de Veiling, en nadien is er een flitsende afterparty @ Highstreet 2.0, in het bijzijn van Adil El Arbi, Dirk Bracke en de gehele cast & crew!!

 

Synopsis:

In “Has#Tag” maken we kennis met Marie (Sara Gracia Santacreu) en Chloe (Laura Achten), 2 onafscheidelijke tienervriendinnen. Chloe heeft een relatie met de knappe Anton. Marie maakt op haar beurt online kennis met Kevin, waar ze tot over haar oren verliefd op wordt, zonder hem ook maar ooit te zien. Ze droomt al van een zeer mooie en gelukkige relatie, tot Kevin plots om naaktfotos vraagt…

De hoofdrollen in deze ambitieuze kortfilm worden vertolkt door Sara Gracia Santacreu en Florian Christiaensen. Sara werd bekend dankzij haar rollen in televisiereeksen zoals onder andere “Familie” en “Skilz”, maar ook van haar auditie in VTM’s talentenzoektocht “K3 Zoekt K3”, terwijl de flamboyante Florian menig meisjeshartjes sneller doet slaan op de bühne als theateracteur.

De film bevat verder ook korte optredens van “Patser” hoofdrolspeelster Nora Gharib en de populaire rockband Equal Idiots. De prachtige beelden van de film werden gedraaid door de SBC/FFO16 genomineerde director of photography Cedric Vankerckhoven (The Barrier of Silence) en Anouk’s Leendert Haaksma componeerde de dromerige filmmuziek.

Adil El Arbi en Bilall Fallah:

“Has#Tag” is net als hun gevierde eerste kortfilms, en uiteraard “Image” en “Black”, een echte ‘Adil en Bilall film’, die geen blad voor de mond neemt en waar de twee gevierde Belgische cineasten, alsook auteur Dirk Bracke, volledig achterstaan. Het is een verhaal dat immers verteld moet worden, ongeacht de heersende taboes rond het fenomeen ‘catfishing’. Het is een kortfilm die ogen dient te openen bij ouders én jongeren, en hier en daar zelfs zal shockeren.