Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.11.2023

Nieuwe Koen Mortier Skunk in de prijzen in Talinn

door Vertigo

‘Skunk’, de vierde speelfilm van Koen Mortier, is bekroond met de Prijs van de Jeugdjury op het Tallinn Black Nights Film Festival. Dat werd zonet bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in Tallinn. Het Tallinn Black Nights Film Festival is het belangrijkste internationale filmfestival in de Baltische staten en een van de belangrijkste afspraken voor de internationale filmindustrie in Noord-Europa.

De driekoppige jury over hun keuze: “Wij waren onder de indruk van deze intense film, die ons nog lang zal bijblijven. Het schijnt een licht op het fysieke en mentale leed van zoveel kinderen, die helaas vaak voor ons verborgen blijft. Bedankt voor het maken van deze authentieke en beklijvende film.”

‘Skunk’ is gebaseerd op het gelijknamige boek van Geert Taghon over zijn jarenlange ervaringen in de forensische jeugdpsychiatrie. De film volgt Liam, een verwaarloosde tiener die opgroeit in een gezin waar drugs en geweld de hoofdrol spelen. Zijn destructieve thuis wordt al snel ingeruild voor een jeugdinstelling die tevens haar eigen regels en misbruiken heeft. Ook al vindt hij troost bij zijn begeleiders, toch blijft het verleden hem achtervolgen…

De hoofdrol in ‘Skunk’ wordt gespeeld door het opkomende talent Thibaud Dooms. Belangrijke bijrollen zijn er voor Dirk Roofthooft, Boris Van Severen, Natali Broods, Colin Van Eeckhout (die met zijn band Amenra tevens de muziek verzorgde) en Sarah Vandeursen.

“Ik ben enorm blij met dit mooie begin voor ‘Skunk’. Het is een hele eer dat jongeren deze film hebben gekozen als de beste van hun competitie en ik ben dan ook enorm fier op het resultaat van de straffe cast en de hele ploeg.” aldus Koen Mortier.
Producent van ‘Skunk’ is Eurydice Gysel voor Czar Film & TV, het productiehuis dat ze samen met regisseur Koen Mortier leidt. Het Nederlandse BALDR Film is betrokken als coproducent. Net als voor Mortiers vorige film ‘Engel’ stond Nicolas Karakatsanis als DOP mee op de set. Manu Van Hove deed de montage en de muziek is van de Vlaamse metalband Amenra.

Lees meer over: