Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.12.2021

Nieuw personage en familiedynamiek Avatar 2 toegelicht

door Vertigo

Avatar 2-producent Jon Landau zei onlangs dat de sequel rond het gezin van Jake (Sam Worthington) en Neytiri (Zoe Saldana) draait en heeft nu de familiedynamiek verder toegelicht.

Jake en Neytiri hebben drie biologische Na’vi-kinderen in de sequel, Neteyam (Jamie Flatters), Lo’ak (Britain Dalton) en Tuktirey (Trinity Bliss), en een geadopteerd mensenkind, Miles Socorro alias Spider (Jack Champion).

Spider is de zoon van menselijke kolonisten die naar de planeet Pandora trokken. Na hun strijd met de inheemse Na’vi in Avatar werden de meeste mensen teruggestuurd naar de aarde, maar Miles was te klein om de reis te maken. Daarom werd hij door Jake en Neytiri opgevoed in de jungle van Pandora.

“Jake heeft zich over Spider ontfermd, maar Neytiri heeft hem altijd beschouwd als een van de mensen die haar thuis verwoestten en haar vader vermoordden,” zegt Landau, een verwijzing naar de aanval op de Na’vi en de dood van hun leider Eytukan (Wes Studi) in Avatar.

“Aangezien Jake oorspronkelijk een mens was en Neytiri een Na’vi is, zijn ze als het ware een modern koppel met verschillende etnische achtergronden,” vervolgt Landau. “Ze voeden kinderen op die misschien het gevoel hebben dat ze in geen enkele wereld thuishoren.”

Bekijk een still van Spider uit Avatar 2 hieronder:

Bron: Empire