Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.01.2021

Nicole Kidman openhartig over Lars von Trier- en Robert Eggers-samenwerkingen

door Vertigo

Nicole Kidman heeft in de podcast van acteur en stand-upcomedian Marc Maron teruggeblikt op haar samenwerkingen met regisseurs als Lars von Trier (Dogville) en Robert Eggers (The Lighthouse).

Zo vertelt ze dat ze von Trier zelf benaderde omdat ze gefascineerd was door Breaking the Waves. “Nadat ik de film voor het eerst zag, had ik normaal een etentje,” zegt ze. “Ik ben echter naar huis gegaan en in de foetushouding onder mijn lakens gekropen.”

Met Eggers ging Kidman onlangs in zee voor het vikingepos The Northman. Daarin heeft ze naar eigen zeggen een bijrol als een koningin met Ethan Hawke als de koning.

Voor de opnames vertelde Kidman aan Eggers dat ze doodsbang was om twee redenen: de coronacrisis en het feit dat ze zich verplicht voelde om met nieuwe regisseurs in zee te gaan om zo zichzelf uit te dagen.

“Omdat ik graag met hem wilde samenwerken, heb ik uiteindelijk toegestemd,” zegt Kidman. “Als de opnames op een veilige manier konden verlopen, des te beter. Dat is ook gelukt en de film is af. Het was een maffe en wilde ervaring.”

“Robert Eggers is een heel fascinerende figuur,” voegt ze eraan toe. “Hij maakt deel uit van de nieuwe garde die de filmwereld gaat overnemen en hij is een geweldige regisseur.”

Bron: The Playlist