Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.10.2018

Nicole Kidman openhartig over huwelijk met Tom Cruise en #MeToo

door Vertigo

Nicole Kidman heeft in een essay haar mening gegeven over de macht van vrouwen in Hollywood. De actrice haalde twee tegenstrijdige voorbeelden aan. Zo slaagde ze er dankzij haar naamsbekendheid in om de serie Big Little Lies gemaakt te krijgen, maar stond ze voor haar nieuwe film Destroyer voor heel wat uitdagingen.

“De film heeft een vrouwelijke regisseur, Karyn Kusama,” zei de actrice, “en ik speel een undercoveragent die er niet glamoureus uitziet. Het verhaal gaat over een complexe, kwade vrouw. Men stond niet te springen om die film te maken.”

Kidman gaf toe dat ze haar eigen #MeToo-momenten heeft gekend, maar wilde niet in detail gaan. “Ik wil het er niet over hebben in een artikel,” zei ze, “maar ze komen wel naar voor in mijn werk. Ik ben open en ruw en ik wil uit mijn ervaringen en emoties kunnen putten. Dan heb ik het niet alleen over seksuele intimidatie, maar ook over verlies, de dood en het leven in het algemeen. Zolang de juiste mensen er maar achter zitten en er niet opnieuw misbruik van wordt gemaakt.”

Door haar huwelijk met Tom Cruise kreeg Kidman naar eigen zeggen geen macht, maar bescherming. “Ik trouwde op jonge leeftijd met Tom omdat ik hem graag zag. Omdat hij zo machtig is, werd ik niet lastiggevallen. Ik raakte aan de bak, maar ik bevond mij nog steeds in een cocon. Toen we uit elkaar gingen, was ik 32 of 33 en moest ik precies nog volwassen worden.”

Lees het volledige essay hier en bekijk de trailer van Destroyer hieronder:

Voor Karyn Kusama’s Destroyer heeft Kidman een ware metamorfose ondergaan. De Oscarwinnende actrice kroop in de huid van de politieagente Erin Bell en het verhaal over een duistere zaak uit haar verleden speelt zich in twee tijdsperiodes af.

Kidman verschijnt dus zowel als haar herkenbare zelf en als een afgetakelde versie van Erin. Ze kreeg daarbij gezelschap van Sebastian Stan, Toby Kebbell, Tatiana Maslany en Bradley Whitford.

Bron: IndieWire, IndieWire