Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

29.01.2022

Nicole Kidman en Kristen Stewart halen herinneringen op aan korte Panic Room-samenwerking

door Vertigo

Nicole Kidman zou oorspronkelijk de hoofdrol vertolken in David Finchers Panic Room, maar moest verstek laten gaan nadat ze op de set van Baz Luhrmanns Moulin Rouge! ernstig gekwetst raakte aan haar knie. Toch heeft ze mooie herinneringen aan de repetities met Kristen Stewart, die doorbrak met Panic Room.

“Ik weet nog dat David Fincher over je zei: ‘We hebben een ongelooflijke, ongelooflijke actrice gevonden'” zegt Kidman in een gesprek met Stewart, die destijds tien was en enorm gecharmeerd was door haar tegenspeelster.

“Hoewel we maar een paar weken samen hebben gerepeteerd, heb ik je goed leren kennen,” zegt Stewart. “Het was interessant om je op die leeftijd te ontmoeten. Ik heb een levendige herinnering aan je door de manier waarop je met kinderen omgaat. Dat zegt zoveel over wie mensen zijn. Ik had het gevoel dat we beste vrienden waren.”

Kidman werd vervangen door Jodie Foster en zegt dat zij het er fantastisch van heeft afgebracht. “Hier zitten we nu, tientallen jaren later, en Fincher had zoals altijd gelijk,” voegt Kidman eraan toe. “Je bent een geweldige actrice en nu krijg ik de kans om je vriend zijn.”

Bron: Variety