Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.03.2022

Nicolas Cage begrijpt conflict tussen Marvel en arthouse niet

door Vertigo

Nicolas Cage is al heel zijn leven comicfan. Hij is ook de neef van Francis Ford Coppola, die net zoals Martin Scorsese geen goed over woord heeft voor superheldenfilms. Coppola noemde comicfilms “dezelfde film die steeds maar opnieuw en opnieuw en opnieuw wordt gemaakt en er gewoon telkens een beetje anders uitziet.” Cage is het daar niet mee eens. Hij begrijpt het conflict tussen Marvel en arthousecinema niet.

“Ik denk niet dat de films die ik maak, zoals Pig of Joe, op een of andere manier clashen met Marvelfilms”, zegt Cage. “Ik denk niet dat Marvelfilms iets te maken hebben met het einde van de midbudgetfilm. Ik denk dat de filmindustrie gezond is. Kijk maar naar The Power of the Dog of Spencer, en er is nog steeds Paul Thomas Anderson.”

“Marvel heeft een uitstekende job gedaan op het vlak van familie-entertainment”, klink het verder. “Er wordt echt over nagedacht. Er is zeker een duidelijke vooruitgang sinds mijn Ghost Rider-films. Kevin Feige heeft een meesterlijke manier gevonden om de verhalen samen te weven en alle personages te verbinden. Wat zou er verkeerd kunnen zijn met goedaardig entertainment dat ouders én kinderen aanspreekt en dat mensen iets geeft om naar uit te kijken?”

Bron: IndieWire