Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.04.2017

Nick Cave aanvankelijk niet blij met One More Time With Feeling

door Vertigo

Een van de meest pakkende films van vorig jaar was One More Time With Feeling, de concertfilm rond Nick Cave waarin de nasleep van het overlijden van zijn zoon Arthur aan bod kwam.

Cave gaf recent toe dat hij eerst niet opgezet was met de film: “De film maakte me echt kwaad. Esthetisch gezien was het een kunstwerk, maar er waren bepaalde aspecten die niet strookten met wie ik ben als mens. De film toont een zeer kwetsbaar persoon in een ondraaglijke situatie en ik dacht dat ik me daarvoor de rest van mijn leven zou schamen. Ik was ook bang dat het afbreuk deed aan wie mijn zoon was, dat het overkwam alsof ik zijn dood wilde uitmelken.”

Maar Cave heeft toch niet gevraagd om te knippen in de film. En uiteindelijk is hij bijgedraaid, nadat hij de reacties van het publiek zag. “Het leek wel of de film het publiek een kans gaf hun eigen ervaringen te verwerken.”

Na de film nog eens te bekijken besefte Cave dat er zoveel meer in de film zat: “Hij is een echt geschenk voor m’n vrouw en mij, maar vooral voor Arthur zelf. Hij gaf vorm aan de afwezigheid van Arthur. De film had een soort bevrijdend effect op mij. De helende kracht die ervan uitgaat is buitengewoon geweest voor ons, maar ook voor heel veel anderen. Dat had ik nooit verwacht.”

Bron: The Playlist