Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.06.2021

Netflix weigerde Cannes-uitnodiging voor nieuwe Jane Campion & Andrew Dominik

door Vertigo

Cannes-directeur Thierry Frémaux heeft onthuld dat hij Netflix voorgesteld heeft om twee films buiten competitie te vertonen tijdens de 2021-editie, maar dat de streamingdienst geweigerd heeft.

Het gaat om Jane Campions The Power of the Dog, een verfilming van Thomas Savages gelijknamige roman met onder meer Benedict Cumberbatch en Kirsten Dunst, en Andrew Dominiks Blonde, een film over Marilyn Monroe met Ana de Armas in de hoofdrol.

“Beide films konden klaar geweest zijn voor Cannes,” zegt Frémaux en voegt eraan toe dat Paolo Sorrentino’s Netflix-film The Hand of God daarentegen nog lang niet af is. “Blonde heb ik gezien en is heel mooi.”

Volgens Frémaux wil Netflix echter enkel films naar het festival sturen als ze mogen deelnemen aan de Officiële Competitie, maar dan moeten ze een Franse bioscooprelease krijgen en mogen ze pas drie jaar later online verschijnen.

Daar is de streamingdienst het niet mee eens en dat begrijpt Frémaux. “Netflix beschermt zijn zakelijk model en zijn abonnees,” zegt hij. “Ik ben er zelf één en hou van Netflix.”

“Mijn job is echter films vertonen op het grote scherm,” vervolgt hij. “Het zou geweldig zijn als die van Netflix daar ook zouden bij zijn.”

Bron: IndieWire