Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.05.2020

Netflix stuurt dit jaar geen films naar festivals

door Vertigo

Netflix stuurt dit jaar geen films of betrokken artiesten naar festivals. De voorbije jaren was de streamingdienst onder meer aanwezig in Venetië met Alfonso Cuaróns Roma, die de Gouden Leeuw won, en in New York met Martin Scorsese’s The Irishman.

Mogelijk redeneert Netflix dat festivals als Venetië, Toronto en New York, stuk voor stuk goede startpunten om een Oscarcampagne te lanceren, door de coronacrisis niet zullen doorgaan.

Films als David Finchers Mank, Ron Howards Hillbilly Elegy en Charlie Kaufmans I’m Thinking of Ending Things zouden eventueel in wereldpremière kunnen gaan in het Paris Theatre in New York of het Egyptian Theatre in Los Angeles.

De twee bioscopen zijn eigendom van het streamingplatform en de premières zouden kunnen plaatsvinden in een omgeving waarvan Netflix de veiligheid gemakkelijker kan garanderen.

Een andere optie is dat Netflix het niet nodig had om zijn Oscarkandidaten op het grote scherm te vertonen. Het Oscarreglement werd namelijk onlangs versoepeld, waardoor ook films die geen bioscooprelease hebben gekregen in aanmerking kunnen komen.

Bron: IndieWire

Lees meer over: