Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.04.2022

Netflix redt animatiefilm met queer elementen uit Disney’s vuilbak

door Vertigo

Netflix heeft de animatiefilm Nimona aangeschaft, de stripadaptatie die oorspronkelijk onder Blue Sky Studios werd gemaakt en waarvan de productie door nieuwe eigenaar Disney na hun Fox-overname werd stopgezet in februari 2021.

Netflix gaat nu met Annapurna Pictures in zee om de film in 2023 uit te brengen, zo meldde auteur ND Stevenson, op wiens boek de film is gebaseerd. Leidinggevenden van Blue Sky Studios beweerden eerder dit jaar dat Nimona 75% afgewerkt was voordat Disney weerwerk had geboden over de LGBTQ+-elementen die de kern uitmaken van het verhaal dat gebaseerd is op een webcomic en graphic novel uit 2015. Naar verluidt zou dat gaan om een kus tussen twee mannelijke personages.

Een voormalige medewerker van Blue Sky zei: “We hebben meer queer verhalen nodig, maar we moeten ook aanklagen hoe kwaadaardig het is om geen queer verhalen te vertellen. Als het grootste entertainmentbedrijf in de wereld verhalen maakt voor kinderen en systematisch queer inhoud censureert, dan duwen ze queer kinderen richting donkere gedachten.”

De geanimeerde fantasyfilm draait rond de gender-nonconforme tiener Nimona (stem van Chloë Grace Moretz), de enige persoon die een ridder kan redden nadat hij moet opdraaien voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Nimona is echter mogelijk ook het monster dat de ridder gezworen heeft te vermoorden.

De film wordt geregisseerd door Nick Bruno (The Peanuts Movie) en Troy Quane (Spies in Disguise).

Bron: IndieWire

Lees meer over: