Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.09.2020

Netflix reageert op nieuwe hetze rond Franse film Mignonnes

door Vertigo

De Franse Netflix-film Mignonnes kwam onlangs in opspraak omdat op een poster schaars geklede tienermeisjes in suggestieve poses te zien waren.

Hoewel Netflix zich excuseerde, worden abonnees na de Amerikaanse release van de film op 9 september opgeroepen om hun account te verwijderen. Op 10 september waren de Twitter-hashtags #DeleteNetflix en #CancelNetflix zelfs aan het trenden in de VS.

In een reactie zegt een Netflix-woordvoerder dat Mignonnes, waarvoor regisseuse Maïmouna Doucouré de World Cinema Dramatic Directing Award won op het Sundance Film Fetival, net een aanklacht is tegen het behandelen van jonge kinderen als lustobject.

Mignonnes is een bekroonde film die een krachtig verhaal vertelt over de druk waar jonge meisjes mee worden geconfronteerd op sociale media en in de maatschappij,” voegt de woordvoerder eraan toe.

“Ik besef dat de mensen die verontwaardigd zijn, de film niet hebben gezien,” reageert Doucouré. “Netflix heeft zowel aan het publiek als aan mezelf zijn verontschuldigingen aangeboden.”

“Ik hoop dat dezelfde mensen de film gaan bekijken nu hij uit is,” vervolgt ze. “Ik kan niet wachten om hun reactie te zien wanneer ze beseffen dat we allemaal aan dezelfde kant staan in de strijd tegen het behandelen van jonge kinderen als lustbojecten.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: