Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.08.2019

Netflix plant duizelingwekkend aantal bioscoopreleases

door Vertigo

Naast The Irishman zullen nog een pak Netflix-films dit najaar een exclusieve Amerikaanse bioscooprelease krijgen, waaronder Steven Soderberghs The Laundromat en David Michôds The King met Timothée Chalamet.

Beide films gaan in première tijdens het filmfestival van Venetië en zullen drie weken in de bioscoop lopen voor hun streamingdebuut: The Laundromat van 27 september tot 18 oktober en The King van 11 oktober tot 1 november.

De Eddie Murphy-film Dolemite Is My Name haalt na zijn première in Toronto op 4 oktober de Amerikaanse zalen en wordt op 25 oktober online gedropt.

Fernando Meirelles’ The Two Popes (27 november tot 20 december) krijgt net als The Irishman een bioscooprelease van vier weken, maar Noah Baumbachs Marriage Story krijgt de grootschaligste van allemaal.

De film met Adam Driver en Scarlett Johansson zal vanaf 6 november op het witte doek te zien zijn en pas een maand later op Netflix. Eerst doet hij net als Roma de festivals van Venetië, Toronto en Telluride aan.

Mati Diops Atlantique, de winnaar van de Grand Prix in Cannes, krijgt dan weer een exclusieve bioscooprelease van twee weken, namelijk van 15 tot 29 november.

Dat geldt ook voor Earthquake Bird (1 tot 15 november), een thriller van Wash Westmoreland (Colette) met Alicia Vikander en Riley Keough, en de Franse animatiefilm J’ai perdu mon corps (15 tot 29 november). Tot slot zal Sergio Pablos’ animatiefilm Klaus vanaf 8 november in de cinema spelen en vanaf 15 november op Netflix.

Bron: IndieWire