Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.10.2019

Netflix niet van plan prijzen te verlagen ondanks goedkopere concurrentie

door Vertigo

Hoewel concurrenten Apple TV+ en Disney+ abonnementen van respectievelijk 5 en 7 dollar per maand aanbieden, is Netflix niet van plan om zijn prijzen te verlagen.

In de VS is de streamingdienst momenteel beschikbaar voor minimum 10,99 dollar per maand. “De prijs doet er niet toe,” zegt Netflix-bons Ted Sarandos. “Als mensen genoeg waar krijgen voor hun geld, zijn ze verkocht.”

Hij voegt eraan toe dat Netflix essentieel is voor zij die willen deelnemen aan culturele gesprekken, voor cinefielen die op zoek zijn naar films die de grote studio’s niet meer maken en voor de massa die wil ge├źntertaind worden.

Als voorbeeld noemt hij het succes van de sitcoms Friends en The Office, de twee populairste series op Netflix in 2018. Samen waren ze toen goed voor 5,5 procent van de kijkcijfers.

Omdat mensen de reeksen steeds opnieuw bekijken, hebben ze volgens Sarandos het gevoel dat Netflix hen waar heeft voor hun geld. Bovendien heeft de streamingdienst ze geïntroduceerd aan een nieuwe generatie.

Daardoor werden ze voor woekerbedragen gekocht door de concurrentie: Friends voor 425 miljoen dollar door HBO Max en The Office voor 500 miljoen dollar door Peacock.

Tot slot onthulde Sarandos dat hij en CEO Reed Hastings geen plannen hebben om hun bedrijf te verkopen.

Bron: IndieWire, The Playlist

Lees meer over: