Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.07.2021

Netflix kritisch over 6 Underground en stelt Marilyn Monroe-film met Ana de Armas uit

door Vertigo

In tegenstelling tot andere Netflix-hits zoals Extraction, The Old Guard en Enola Holmes krijgt Michael Bays 6 Underground met Ryan Reynolds geen vervolg.

6 Underground was een solide hit, maar op het einde van de rit vonden we de film op creatief vlak niet geslaagd genoeg om een sequel te rechtvaardigen,” zegt Netflix-bons Scott Stuber. “De personages en de wereld van de film waren niet geliefd genoeg.”

Stuber wil films maken die cultureel relevant zijn en aansluiten bij de tijdgeest. “We weten dat er een publiek is voor onze films, maar ik wil dat mensen de impact ervan voelen in hun gesprekken met vrienden en collega’s en bijvoorbeeld gevraagd worden of ze al van The Old Guard hebben gehoord. Daar zijn we in het verleden al in geslaagd, maar niet consistent.”

Eén Netflix-film zal alvast nog even op zich laten wachten. De releasedatum van Blonde, een fictieve blik op het leven van Marilyn Monroe (Ana de Armas), is namelijk uitgesteld van 2021 naar 2022.

Nochtans werd de film van Andrew Dominik (The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford) eerder opgenomen in een promovideo voor Netflix’ 2021-films en was hij volgens Cannes-directeur Thierry Frémaux klaar om tijdens het festival in première te gaan. Netflix sloeg echter Frémaux’ uitnodiging af.

Bron: IndieWire, IndieWire