Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.08.2020

Netflix droomt van drie topregisseurs voor toekomstige projecten

door Vertigo

Hoewel er door de coronacrisis ook tal van Netflix-producties stilliggen, staan er volgens Tendo Nagenda van de afdeling originele films nog voldoende films en series klaar om dit jaar en een deel van volgend jaar online te kunnen zetten.

Ondertussen blikt Nagenda vooruit naar de toekomst en noemt een aantal regisseurs waar hij graag mee in zee zou gaan: Jordan Peele, Christopher Nolan en Quentin Tarantino.

“We moeten ons concentreren op het vinden van dergelijke talenten om zo snel mogelijk mee samen te werken en ervoor zorgen dat ze enkel nog films voor Netflix maken,” vervolgt hij.

Netflix heeft er door de pandemie heel wat abonnees bijgekregen en Nagenda denkt niet dat ze zullen verdwijnen als de bioscopen weer op volle toeren draaien.

“Er zullen nog steeds heel wat films zijn die mensen in de bioscoop willen zien,” zegt hij. “Volgens mij zullen ze echter ook beseffen dat er een kwalitatieve film is verschenen die niet per se in de bioscoop loopt.”

“Het wordt geen kwestie van kiezen tussen een film in de bioscoop of thuis te bekijken, maar een kwestie van wat de mensen willen bekijken en waar ze het kunnen vinden. Als het antwoord Netflix is, dan zullen ze vaker en met plezier een film thuis bekijken.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: