Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.01.2021

Netflix-bonzen juichen nieuwe Universal- en Warner-releasestrategieën toe

door Vertigo

Volgens Netflix-CEO’s Ted Sarandos en Reed Hastings is het een goede zaak dat studio’s als Universal hun films sneller uitbrengen op video-on-demand en dat Warner al zijn 2021-films in de VS een gelijktijdige bioscoop- en HBO Max-release geeft.

“We hebben nooit een probleem gehad met films in de bioscoop uitbrengen, maar wel met de voorwaarde dat ze gedurende een lange periode enkel in de bioscoop mogen te zien zijn,” zegt Sarandos.

“Als die periode wordt ingekort en we onze films gemakkelijker in de bioscoop kunnen vertonen, zou ik onze abonnees graag de keuze bieden om onze films in de bioscoop of thuis te bekijken,” vervolgt hij. “Dat is tijdens de coronacrisis de norm geworden.”

“Hopelijk zullen we na de coronacrisis, in de tweede helft van dit jaar bijvoorbeeld, zien dat veel mensen Warners films in de bioscoop gaan bekijken, terwijl ze tegelijkertijd op HBO Max in première gaan,” voegt Hastings eraan toe.

“Gelijktijdige bioscoop- en streamingreleases zijn goed voor de film, goed voor de bioscopen en goed voor de streamingplatformen,” vervolgt hij.

Bron: The Playlist