Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.02.2020

Netflix-bons Ted Sarandos openhartig over bioscoopervaring en toekomstplannen

door Vertigo

Netflix scoorde onlangs 24 Oscarnominaties, meer dan om het even welke studio. Genomineerde films als The Irishman en Marriage Story kregen echter geen grote bioscooprelease omdat sommige ketens nog steeds weigeren met de streamingdienst in zee te gaan.

Ze willen namelijk dat Netflix-films net als alle andere eerst negentig dagen in de zalen lopen en pas daarna online komen. Volgens Ted Sarandos, de chief content officer van het streamingplatform, is het een kwestie van tijd voordat de bioscoopuitbaters bijdraaien.

Hij voegt eraan toe dat ruim veertig miljoen Netflix-abonnees The Irishman op zijn minst een kans gegeven hebben en dat het publiek voor Martin Scorsese’s misdaadepos minstens even groot is als voor een bioscoopfilm.

Verder vindt Sarandos in navolging van Scorsese dat het grote scherm te vaak wordt ingepalmd door superheldenfilms en andere blockbusters. Hij ziet dan ook een kans voor Netflix om meer volwassen films en romcoms te maken.

“Je ziet zelden nog een box-officehit die zich afspeelt op aarde,” grapt Sarandos. “Er is een markt voor echt menselijk drama, maar dat zou je niet zeggen als je naar de tien succesvolste films van de voorbije tien jaar kijkt.”

Door het recente succes van Klaus, die net de BAFTA Award voor Beste Animatiefilm won, wil Sarandos ook meer inzetten op animatie en vier of zes titels per jaar afleveren.

Tot slot haalt hij Netflix’ overname van het Egyptian Theatre in Los Angeles en het Paris Theater in New York aan als signalen dat hij de bioscoopervaring een warm hart toedraagt. Van het Egyptian Theatre wil hij bijvoorbeeld een ware filmtempel maken.

Bron: Variety

Lees meer over: