Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

07.12.2018

Netflix-bons doet gekke uitspraak over Roma en smartphones

door Vertigo

Alfonso Cuaróns Roma lijkt gemaakt voor het grote scherm, maar toch blijft Netflix-bons Ted Sarandos volhouden dat hij ook in de huiskamer tot zijn recht komt.

“Ik vind het geweldig dat mensen de film ontdekken op het grote scherm,” zei hij. “Het grootste deel van de wereld zal daar echter de kans niet toe krijgen en ik wil mensen en de films die ze graag zullen zien dichter bij elkaar brengen. Of ze hem nu op een smartphone of in de bioscoop zien, zullen ze van Roma houden.”

“Mijn zoon is 22 jaar oud en studeert film,” zei hij ter illustratie. “Hij heeft Lawrence of Arabia enkel op een telefoon gezien en vindt het één van de beste films aller tijden. Meeste mensen bekijken films die hun leven veranderen op een smartphone.”

“We zijn heel trots op Roma,” besloot hij. “Hij speelt in 500 zalen overal ter wereld en sommige voorstellingen zijn uitverkocht. De Mexicaanse president heeft zijn paleis beschikbaar gesteld om de film gratis te vertonen. We zijn dolblij met de respons. Ik wil gewoon dat de film een zo groot mogelijk publiek bereikt en meer dan 137 miljoen mensen kijken nu eenmaal naar Netflix.”

Bron: The Playlist