Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.01.2019

Nekken deze twee controverses de Oscar-kansen van Green Book?

door Vertigo

Hoewel Green Book nog maar net de Golden Globe voor Beste Drama won, lijkt de Oscarcampagne van de film in gevaar. Zowel regisseur Peter Farrelly als scenarist Nick Vallelonga kwamen namelijk recent in opspraak.

Farrelly zou op de set van There’s Something About Mary zijn penis getoond hebben aan Cameron Diaz. In een interview uit 1998 zei de regisseur dat het om een grap ging en Diaz net daarom wou meespelen in de film. Het artikel kwam onlangs terug aan het licht en Farrelly heeft zich verontschuldigd.

“Ik heb mij als een idioot gedragen,” zei hij. “Het was tientallen jaren geleden. Ik vond mezelf grappig, maar nu ben ik beschaamd. Het spijt mij verschrikkelijk.”

Ook Vallelonga krijgt het zwaar te verduren. Van hem werd namelijk een tweet uit 2015 teruggevonden waarin hij net zoals Donald Trump beweerde dat er door moslisms in New Jersey gejuicht werd tijdens de aanslagen van 11 september 2001. En dat terwijl Green Book-acteur Mahershala Ali een moslim is. Vallelonga heeft intussen zijn Twitter-account verwijderd.

Green Book kwam ook al onder vuur te liggen toen familieleden van Don Shirley (Ali) beweerden dat de film een aaneenschakeling van leugens is. Bovendien zorgde Viggo Mortensen, te zien als Nicks Vader Tony Vallelonga, eerder al voor controverse door in een interview het n-woord te gebruiken.

Bron: The Playlist, IndieWire