Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.07.2016

Nederlandse western-thriller Brimstone gaat naar Venetië én Toronto

door Steven Tuffin

Brimstone, de western-thriller van Martin Koolhoven gaat in wereldpremière op het Filmfestival van Venetië, waar de film geselecteerd is voor de hoofdcompetitie. De film is ook geselecteerd voor een Special Screening tijdens de aankomende editie van het Toronto International Film Festival.

Brimstone is de eerste Engelstalige en internationale productie van de Nederlandse regisseur-scenarist Martin Koolhoven en producente Els Vandevorst, beiden verantwoordelijk voor het gelauwerde drama Oorlogswinter.

a_brimstone3

Brimstone is een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de 19e eeuw. Een spannende, gewelddadige en epische thriller over Liz, een jonge vrouw wiens leven op het spel komt te staan als een huiveringwekkende dominee in haar leven verschijnt.

Actrice Dakota Fanning (War of the Worlds) speelt de uitdagende rol van Liz en Guy Pearce (Memento) neemt als The Reverend de mannelijke hoofdrol op zich. Kit Harington (Game of Thrones) en Carice van Houten (Zwartboek) zijn gecast in belangrijke bijrollen.

a_brimstone4

Martin Koolhoven over de selectie van Brimstone: “Ik voel me echt enorm vereerd dat BRIMSTONE in première gaat op hetzelfde festival waar eerder films van mijn helden als regisseurs Akira Kurosawa en Orson Welles te zien waren. Het is geweldig dat een film waar je ruim zes jaar aan gewerkt hebt zo gewaardeerd wordt.”

De Belgische releasedatum van Brimstone is voorzien voor het eerste kwartaal 2017.

Bron: Paradiso