Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.09.2019

Natalie Portman reageert op pamper-hetze Lucy in the Sky

door Vertigo

Noah Hawleys Lucy in the Sky is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van astronaute Lisa Nowak die in 2007 een gewelddadige confrontatie had met de nieuwe vlam van haar ex. Ze droeg daarbij een astronautenpamper.

Dat sappige detail heeft de film tot verontwaardiging van sommigen echter niet gehaald. Volgens hoofdrolspeelster Natalie Portman, die een fictieve versie van Nowak genaamd Lucy Cola vertolkt, is daar een goeie reden voor.

“Het zou niet abnormaal zijn als ze een pamper droeg,” zegt ze. “Dat doen astronauten nu eenmaal. Het lijkt echter gek als je dat niet gewoon bent. Misschien kan ik in een volgende film een pamper dragen om het goed te maken.”

Hawley heeft medelijden met Nowak en vindt dat ze al genoeg gestraft werd. Na het incident stuurde NASA haar namelijk de laan uit. “Ik vond het niet nodig om haar ook nog eens te vernederen,” zegt de regisseur.

“Bovendien beschikten we niet over de filmrechten op haar leven,” vervolgt hij. “Het idee was om een fictieve versie van haar vertaal te vertellen.”

Portmans tegenspeler Jon Hamm is van mening dat Nowaks ervaring niet lachwekkend moest voorgesteld worden. “We waren meer ge├»nteresseerd in de filofosiche en emotionele kwesties achter het voorval,” zegt hij.

Bron: IndieWire