Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.02.2021

Natalie Portman prijst cineast Mike Nichols als enige mannelijk mentor die zich niet eng gedroeg

door Vertigo

Natalie Portman heeft in het boek Mike Nichols, a Life teruggeblikt op haar samenwerkingen met regisseur Mike Nichols aan zijn productie van Anton Tsjechovs toneelstuk The Seagull en aan de film Closer, waarvoor ze een Oscarnominatie kreeg.

Portman was negentien toen ze meespeelde in The Seagull en voelde zich geïntimideerd door de manier waarop haar tegenspelers Philip Seymour Hoffman en Meryl Streep zich voorbereidden op hun rol.

“Phil schreef de ene vraag na de andere in zijn notitieboekje en Meryl verzon liedjes voor het geval dat haar personage plots zou beginnen te zingen,” zegt Portman.

Bijgevolg vroeg Portman steun aan Nichols. “Hij is de enige oudere man die me heeft begeleid zonder zich eng te gedragen,” zegt de actrice en voegt eraan toe dat de regisseur ook tijdens de opnames van Closer heel attent was.

Nichols ging bijvoorbeeld in op Portmans verzoek om minder naakt te zijn tijdens een scène waarin haar personage in een stripclub werkt.

Hij vroeg ook of ze het eens was met de kostuums, camerastandpunten- en bewegingen en overliep de scène met haar totdat ze er klaar voor was.

“Hij heeft zo veel voor me gedaan,” zegt Portman. “Ik hoop dat ik ooit iemand op die manier kan begeleiden.”

Bron: IndieWire