Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.02.2020

Mysterie rond foto’s van Belgische vrouw met arsenaal Hollywoodsterren opgelost

door Vertigo

In de kringloopwinkel Opnieuw & Co. te Mortsel dook onlangs een fotoalbum op met tientallen kiekjes van een vrouw die poseert met filmsterren als Tom Cruise, Will Smith, Johnny Depp, Kate Winslet, Kevin Bacon, Tom Hanks, Harrison Ford en Drew Barrymore.

“Het boek werd binnengebracht in een doos waar ook huisraad en kleding in zat,” aldus een medewerker van Opnieuw & Co. “Het zou kunnen dat het om een overleden persoon gaat wiens kamer in een rusthuis snel moest worden leeggemaakt en dat het album zo per ongeluk tussen andere spullen is beland.”

Na een oproep op Facebook om de identiteit van de mysterieuze vrouw te achterhalen, ontdekte Het Laatste Nieuws haar naam op één van de foto’s. Het blijkt om de Belgische journaliste Maria Sloeys-Lagler te gaan. Zij was lid van de Hollywood Foreign Press Association, de organisatie achter de Golden Globes.

Sloeys-Lagler overleed een aantal jaar terug in Zwitserland en haar dochter Rita Radowicz, woonachtig in de Verenigde Staten, weet niet hoe het fotoalbum in Mortsel is terechtgekomen. “Mijn moeder was zo trots op haar werk en ze deed dat heel toegewijd,”  zegt ze. “Die foto’s waren erg belangrijk voor haar. Hoe zijn die foto’s daar in godsnaam geraakt?”

Bekijk enkele foto’s uit het album hieronder:

https://www.facebook.com/opnieuwenco/photos/pcb.2843186285720413/2846672972038411/?type=3&theater

 

Bron: De Standaard, HLN

Lees meer over: