Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

04.01.2021

Muzikaal nieuws maakt WandaVision nog vreemder

door Vertigo

De Marvel-reeks WandaVision zal hulde brengen aan sitcoms van de jaren vijftig tot de jaren 2000. Dat zal ook te horen zijn in de begingeneriek.

Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez, het Oscarwinnende echtpaar achter de liedjes uit Frozen, Frozen II en Remember Me uit Coco, schreven namelijk verschillende muzikale intro’s, eentje voor elk sitcomtijdperk dat in de bloemetjes wordt gezet.

“Ik ben opgegroeid in de jaren tachtig en keek de hele dag naar sitcoms van elk decennium,” zegt Anderson-Lopez. “Afleveringen van I Love Lucy, The Brady Bunch en Family Ties hebben mee bepaald wie ik ben en hoe ik mijn leven leid. Wandavision was dus een droomproject.”

WandaVision is een heel cool, vreemd en uniek project,” voegt Lopez eraan toe. “Toen de regisseur Matt Shankman, een oude vriend van in mijn studententijd, het aan ons voorstelde, moesten we er niet over nadenken.”

“We vonden het geweldig dat het heldere gevoel van Amerikaanse sitcoms werd gecombineerd met het onbehaaglijke gevoel van het verhaal,” vervolgt hij. “Het was een heel aanlokkelijke uitdaging om daarvoor de toon te zetten.”

Bekijk een nieuwe spot van WandaVision, waarin een van de muzikale intro’s is te horen, hieronder:

Bron: The Playlist